Finnairin sosiaalisen median kanavat ovat tunnettuja matkakuumetta nostattavista kuvista. Henkilökunta jakaa myös aktiivisesti otteita työpäivistään niin maassa kuin siivilläkin. Finnairin aktiivisimmat ja tehokkaimmat sosiaalisen median kanavat ovat tällä hetkellä Facebook, Instagram ja Twitter. Myös YouTube on tärkeä kanava Finnairille, videoita seuraa reilut 30 000 profiilia. Seuraajamäärän valossa Facebook on ylivoimaisesti Finnairin isoin kanava, seuraajia on yli 649 000 ympäri maailman.
Kuvienjakopalvelu Instagramissa Finnair on myös ottanut kanavan tyylikkäästi haltuun, kanavaa seuraa 218 000 käyttäjää. Lisätyt kuvat ovat inspiroivia ja tunnelmallisia, matkustamiseen viittaavia pääsääntöisesti. Silmiin ei juuri osu ”mainoskuvia”, joissa suoranaisesti mainostettaisiin tiettyä tuotetta tai yritystä. Tämä on mielestäni pelkästään hyvä asia. Luonnollisiin ja aitoihin kuviin asiakkaan on helpompi samaistua ja sitoutua. Kuvat luovat positiivisia mielikuvia, jotka myöhemmin yhdistyvät Finnairiin omaa matkaa suunnitellessa.Finnairin YouTube-kanavalla on tällä hetkellä 414 eri videota. Videot ovat sisällöltään vaihtelevia. Osa videoista on virallisempia, liiketoimintaan liittyviä katsauksia kun taas toiset ovat hauskoja mainoksia. Kuten Instagramissa, myös YouTubessa jaetaan ilmailualalla työskentelevien arjesta kuvattuja videoita. Finnair on esimerkiksi julkaissut videoita, jossa matkustamohenkilökunta vastaa asiakkaita askarruttaneisiin kysymyksiin. Tämä on minusta mahtava keino tuoda yrityksen henkilökuntaa esille, varsinkin alalla, jossa asiakkaan luottamus henkilökuntaan on tärkeää.
Yhteisö ja mikroblogipalvelu Twitterissä Finnair on ollut aktiivinen vuodesta 2013. Finnairin Twiitteja seuraa 20 200 profiilia. Finnair tiedottaa pääsääntöisesti Twitterin välityksellä uusista hankkeista ja yhteistyökuvioista. Hiljattain yritys kertoi mahdollisesta suuren hankinnastaan. Laivasto saattaa tulevaisuudessa kasvaa jopa kahdenkymmenen Heart Aerospace ES-19- sähkökoneen verran. Koneet on suunniteltu lähiliikenteeseen. Varsinaisen profiilin lisäksi Finnairilta löytyy myös Finnairhelp niminen Twitter profiili. Finnairhelp on tarkoitettu auttamaan asiakkaita ongelmatilanteissa.
Facebookin ollessa Finnairin seuratuin sosiaalisen median kanava on loogista, että se on valikoitunut yrityksen pääasialliseksi somekanavaksi. Facebookin sivua käytetäänkin paljon esimerkiksi tiedottamiseen. Lisäksi yritys nostaa julkaisujaan eri kanavissa Facebookiin näkyville, todennäköisesti ohjatakseen niihin uusia seuraajia.
Moikka Raul!
VastaaPoistaKerrot kattavasti Finnairin eri somekanavista ja teksti on mielestäni selkeästi jaoteltu. Kiva, että laitoit myös linkit, niin pääsin kurkkaamaan someihin itse! Mielenkiintoista myös, että Finnairilla on erikseen Finnairhelp -käyttäjä asiakkaiden avuksi, mutta varmastikin ihan järkevää, ottaen huomioon jättimäisen asiakaskunnan. Olisi kiva kuulla autetuilta asiakkailta, miten he kokivat Finnairhelpin avun. Blogitekstiin olisin ehkä kaivannut jonkinlaisia loppusanoja, ikäänkuin yhteenvedoksi näiden somejen kesken :)
Ronja